Apáthy István Egyesület

 

 

Mi a Biológus Napok?

 

A tudományos konferenciáknak több funkciójuk is van: túl a tudományos eredmények felmutatásán és megvitatásán, fontos irányadó-útmutató szereppel is rendelkeznek. A Kolozsvári Biológus Napok ennek a szerepnek a tudatos felvállalásával jött létre 2000 tavaszán. Egyrészt a fiatal, biológiával foglalkozó szakemberek tudományos szemléje, másrészt a mindenkori egyetemi hallgatóknak irányadó jellegű rendezvény az aktuális kutatások jellege, minősége tekintetében. Természetesen egyúttal megnyilvánulási lehetőséget is jelent számukra.

 

A rendezvény tudományos jelentőségét emeli az a tény is, hogy az itt elhangzó előadások doktori értekezések, államvizsga szakdolgozatok, vagy egyéb, kifejezetten önálló kutatások részei, eredményei.

 

A tudományos szempontból hátrányos belterjességet elkerülendő: a kivonatfüzet kétnyelvű (magyar-angol), s így lehetővé válik a szélesebb körű ismeretterjesztés is.

 

A rendezvény szervezői a Babes-Bolyai Tudományegyetem Biológia-Geológia Kara, az Apáthy István Egyesület és a MTA Kolozsvári Akadémiai Bizottsága.

 

Ezen a tudományos konferencián tehát minden olyan  romániai vagy Erdélyhez kutatásai révén különösen kötődő fiatal magyar szakember részt vehet, aki önálló kutatásainak eredményeit szeretné bemutatni, megvitatni. Természetesen a hallgatóság soraiban bárkit szívesen látunk.

 

Helyszín

 

Az előadások helyszíne a Biológia-Geológia Kar Mikó-kerti épületének Zoológia Amfiteátruma (AZ)

 

Cím: Mikó (Clinicilor) utca, 5-7 szám, földszint

Fejlesztés alatt